Przepaliła mi się przednia lewa żarówka w skodzie Octavii II FL. Wymieniłem ją a kontrolka na wyświetlaczu dalej się pali. Pomóżcie bo nie wiem czy coś źle założyłem czy co ??
Wszystkie lampy działały lecz teraz przy uruchomieniu przepaliła się druga żarówka dziś już nie zdążę jej wymienić, jutro napisze co i jak czy już się kontrolka nie pali. Od szwagra dowiedziałem się że jak on wymienia żarówki to musi dwie bo jak wymieni tylko jedną to druga się przepala za chwile powiedzcie z czym to jest związane. Dzięki za odpowiedź.
Wymieniłem żarówkę po czym okazało się że przepaliła się kolejna od podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Czy to mój pech czy te żarówki zawsze przepalają się lawinowo powie mi ktoś jaka żarówka jest przy podświetlaniu tablicy w Octavii 2FL Sedan-Limuzyna
Jak padają żarówki to może być problem z samą żarówką, akumulatorem, regulatorem lub alternatorem )))
Co do wymiany żarówek po jednej sztuce to tak jak by wymieniać tylko jeden amortyzator, albo kupić tylko jedną nową oponę )) Trochę tu ironizuję ale kiedyś też wymieniałem tylko jedną i potem w niedługim czasie padała druga (zazwyczaj gdzieś w trasie).
Jeszcze jedno te droższe żarówki wcale nie oznacza że są trwalsze!
No czasem tak bywa. Ale tu postawiłbym raczej na żarówki. Trafiła ci się może jakaś wadliwa partia, albo przed montażem ktoś pograł sobie nimi w zbijaka
Ja bym zaczął się tym przejmować jak by mi się przepalały żarówki cały czas.
Komentarz